Cursussen


In de opleidingen van Gastels Fanfare zijn onderstaande opleidingen te volgen, alle gegeven door gediplomeerde docenten.

AMV-cursus.
Leert je kennis maken met de eerste beginselen van het muziek maken.

Doormiddel van muziek theorie en het bespelen van een blokfluit word zowel het lezen van muziek als het interpreteren van muziek aangeleert. Een prima opstap voor het verder vervolgen van een muzikale opleiding.


Klein en groot koper.

Opleiding tot het bespelen van een koper instrument zoals, trompet, trombone, bariton, hoorn en bugel.

Bariton
Trompet


Hoorn
TromboneDe keuze voor welk koper instrument men wil leren bespelen ligt bij de leerling zelf. Al zal de leraar in sommige gevallen advies hierbij uit kunnen brengen. Wel blijft het natuurlijk bij de instrumenten die passen bij de fanfare.


Saxofoon.
Opleiding tot het bespelen van een sopraan-saxofoon, alt-saxofoon, tenor-saxofoon of bariton-saxofoon.
Sopraan
Alt
Tenor
Bariton

Al de saxofoon soorten komen voor in de fanfare. Hier geld ook weer dat de keuze vrij is maar dat het niet altijd mogelijk is qua fysiek van de leerling om een bepaald type te bespelen.

Slagwerk.
Opleiding tot het bespelen van slagwerk in de breedste zin van het woord.
Enkele voorbeelden van slagwerk zijn; Drums, Pauken, Concert-trom of trommel. Omdat het een breed scale aan instrumenten zijn die binnen de fanfare gebruikt kunnen worden is hier niet alles genoemd. In de opleiding zelf word gestart met het bespelen van trommel en drumstel. Hierna kan dit worden uitgebreid met bijvoorbeeld pauken of percussie instrumenten.

Pauken
Drumstel


Deze opleiding word gestart door de leraar van Gastels Fanfare zelf waarna deze na een jaar voortgezet word bij de muziekschool. Alle andere opleiding, zoals hierboven beschreven kunnen gevolgd worden van A t/m D diploma voor de HaFaBra opleiding.